IMG 9386

Sportfysiotherapie

Sport fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sport fysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures

De sport fysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij/zij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de sport fysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sport fysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat. 

Het werk van de sport fysiotherapeut

De sport fysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. 

Waarom gebruik maken van een sport fysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sport fysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Onze Behandelaar