Slider9 1030x309

Manuele therapie

Manuele therapie bestaat uit het beter laten functioneren van de gewrichten en de wervelkolom. Middels specifieke technieken kan de manueel therapeut u verder helpen!

De manueel therapeuten bij Top-Therapieën hebben na hun opleiding fysiotherapie een specifieke opleiding tot manueel therapie (SOMT en Maitland) gevolgd. De kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met name in de wervelkolom is daardoor zeer uitgebreid.

Zijn er bijvoorbeeld gewrichten die niet goed functioneren en die voor pijnklachten en bewegingsbeperkingen zorgen dan kunnen onze manueeltherapeuten u dan ook uitstekend helpen. Manuele therapie wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd, omdat tijdens het losmaken van een gewricht soms een krakend geluid te horen is. Het effect van manuele therapie wordt vaak direct na de eerste behandeling gevoeld. U zult meer bewegingsvrijheid voelen en een afname van pijn ervaren.

Wanneer kiest u voor manuele therapie bij Top Therapieën?

Heeft u pijn of een bewegingsbeperking in een gewricht of meerdere gewichten dan is manuele therapie uitermate geschikt voor u. Enkele voorbeelden van klachten waarbij een manueeltherapeut u kunt helpen zijn:

 • hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
 • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
 • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
 • duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • kaakklachten al dan niet in combinatie met nekklachten
 • heupklachten

Werkwijze van de manueeltherapeut

 • Allereerst brengt de manueeltherapeut uw klachten volledig in kaart d.m.v. een intakegesprek. Hierbij worden allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op u klacht besproken.
 • Vervolgens gaat de therapeut door middel van een lichamelijk onderzoek kijken naar uw houding, beweging en worden de gewrichten onderzocht en beoordeeld.
 • Aan de hand van deze onderzoeksgegevens stelt de therapeut samen met de patiënt een behandelplan op.
 • Vervolgens wordt het behandelplan tussentijds geëvalueerd.

De manueeltherapeut van Top Therapieën vult de behandelingen aan met adviezen en een stuk begeleiding/instructie waardoor u lichaam sneller kan herstellen. En zodat u meer inzicht krijgt in hoe u beter en gezonder kan bewegen.

Onze behandelaars

Contact

Het kan zijn dat een huisarts of specialist u specifiek door heeft verwezen naar een manueel therapeut, echter kan u tegenwoordig ook zonder verwijzing direct bij een manueel therapeut van Top Therapieën een afspraak maken.

Neem gerust contact op.
U kunt uiteraard vrijblijvend binnenlopen bij ons in de praktijk, telefonisch contact opnemen of ons via de mail bereiken. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak voor u in.