DSC 0140

Shockwave therapie

Shockwave Therapie is een effectieve en snelle behandeling van met name spier en peesklachten. Alles geprobeerd? Niks helpt? wellicht is shockwave voor u de uitkomst!

Shockwave Therapie is een therapie die door middel van geluidsgolven (shockwaves) diep in het lichaam effect kan geven. De shockwaves zorgen ervoor dat er lokaal in het lichaam een ontstekingsreactie opgewekt word, die vervolgens het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert. Het herstelproces wordt in gang gezet en er zal een verbeterde doorbloeding en stofwisseling worden bewerkstelligt.

Dit zodat de pees uiteindelijk weer opgebouwd kan worden en in functie en pijn kan verbeteren. Vaak zien we na de eerste behandeling al een pijn dempend effect.

Wanneer kiest u voor Shockwave Therapie?

Shockwave is zeer effectieve behandelmethode van pijnklachten van pezen, spieren en slijmbeurzen. Zowel chronische als acute klachten kunnen behandeld worden. Daarnaast zien we vaak op korte termijn resultaat qua pijn en verbetering van bewegelijkheid. Heeft u al van alles geprobeerd en heeft niks geholpen of komen de klachten elke keer weer terug dan is shockwave therapie wellicht wat voor u.

Voor de volgende klachten is shockwave therapie geïndiceerd:

  • Hiel klachten
  • Achillespees klachten
  • Schouderklachten (pijn, beperkte bewegelijkheid,spier-pees problematiek en/of kalkafzetting).
  • Tenniselleboog klachten
  • Pijn buitenzijde van het bovenbeen
  • Triggerpoints
  • Pijn bij de knieschijf (Jumper's knee)
  • Andere vormen van pees/peesschede/slijmbeurs ontstekingen

Werkwijze therapeut bij shockwave behandeling

Allereerst voert de fysiotherapeut een onderzoek uit en lokaliseert hij het pijnlijke gebied. Vervolgens geeft de therapeut uitleg over de gekozen shockwave therapie en behandeld eventuele vragen. Dan start de behandeling en wordt het shockwave apparaat op u lichaam gezet. De korte shockwave pulsen zorgen ervoor dat u een sensatie kan voelen op de plek van pijn. Tijdens de behandeling houdt de fysiotherapeut de reactie van de patiënt goed in de gaten en word waar nodig de behandeling aangepast. Na de behandeling worden er indien nodig nog aanvullende oefeningen uitgelegd en meegegeven.

Contact

Het kan zijn dat een huisarts of specialist u specifiek door heeft verwezen voor een behandeling door middel van shockwave therapie. Echter kan u tegenwoordig ook zonder verwijzing direct bij een therapeut van Top Therapieën een afspraak maken hiervoor.

Neem gerust contact op.
U kunt uiteraard vrijblijvend binnenlopen bij ons in de praktijk, telefonisch contact opnemen of ons via de mail bereiken. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak voor u in.