DSC 0137

Echografie

Door middel van echografie kunnen we u klachten beter in kaart brengen en hierdoor een beter inzicht krijgen in de aard en prognose van de klacht.

Echografie, of beter gezegd MSU (musculo skeletal ultrasound), is een onderzoek d.m.v. beeldvorming. We kunnen letterlijk een beetje 'in' het lichaam kijken. Bij echografische beeldvorming wordt gebruik gemaakt van hoog frequente geluidsgolven, d.m.v. van deze geluidsgolven kunnen er opnamen worden gemaakt van het houding-en bewegingsapparaat.

Wanneer wordt echografie gebruikt?

De fysiotherapeut kan ervoor kiezen om tijdens een behandeling gebruik te maken van een aanvullend onderzoek door middel van echografie. Dit om tot een betere diagnose en behandeling te kunnen komen die voor u op dat moment het beste is.

indicaties kunnen zijn:

  • spierblessures
  • peesblessures (bijvoorbeeld verkalking of een scheurtje)
  • ontstekingen
  • Cysten
  • Vochtophoping

Onze behandelaars

Contact

Het kan zijn dat een huisarts of specialist u heeft door verwezen naar een fysiotherapeut voor een echo, echter kan u tegenwoordig ook zonder verwijzing direct bij onze fysiotherapeuten een afspraak maken. Echografie is een onderdeel van een reguliere fysiotherapeutische behandeling en hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Neem gerust contact op.
U kunt uiteraard vrijblijvend binnenlopen bij ons in de praktijk, telefonisch contact opnemen of ons via de mail bereiken. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak voor u in